Totaal
0,00
winkelmand voor de prof
valcke_augustus_2019
valcke_15 augustsus

Ecodesign-eisen voor verwarming Vorige Naar overzicht Volgende

12-01-2016

Vanaf 26 september 2015 trad de Europese Ecodesignverordening in werking. Dit houdt in dat vanaf deze datum voor warmtetoestellen, warmwaterbereiders, warmwaterreservoirs en gekoppelde installaties nieuwe informatie-eisen gelden. Elk verwarmings- en warmwatertoestel moet voorzien worden van een energielabel.

Dit energielabel zorgt ervoor dat het eenvoudiger wordt om verwarminginstallaties bij aankoop te vergelijken. De consument wordt geïnformeerd en gemotiveerd om zo efficiënt mogelijke apparaten te kopen. Op deze manier wordt de energie-efficiëntie in de bouwsector duurzaam verbeterd.

De invoering van het energielabel stelt de sector tevens voor een grote uitdaging. Voor alle offertes voor verwarmings- en warmwatertoestellen gelden vanaf 26 september 2015 nieuwe informatie-eisen. Het installatiebedrijf wordt hierdoor als point of sale verplicht zijn klanten in de offerte informatie te verschaffen over de energie-efficiëntie van de aangeboden producten in de vorm van een energielabel.

Heeft u hier vragen over? Onze adviseurs 'Energy' hebben opleidingen gevolgd en hebben reeds ervaring met deze energielabels. Zij geven advies en helpen u graag vooruit!

> Christophe De Jonghe: christophe@valcke.be; 09 376 98 98
> Michael Van de Walle: michael@valcke.be; 09 376 98 98
> Dries Snauwaert: dries@valcke.be; 09 376 98 98

> Download hier de folder van Atag

folder1

folder2

Ecodesign-eisen voor verwarming