Totaal
0,00
winkelmand voor de prof
banner website_67%

Zalig zen in de badkamer Vorige Naar overzicht Volgende

01-12-2020

Het leven is al hectisch genoeg. Gun jezelf daarom af en toe een momentje. Ontspan. Relax. En waar kan je dat beter dan in de badkamer… als die voldoende rust uitstraalt tenminste. Deze zen-tips kunnen je daarbij helpen.

Baden in de natuur
Water, licht en warmte. Wil je van je badkamer je persoonlijke spa maken, dan is de natuur je belangrijkste bron van inspiratie. Laat het daglicht rijkelijk binnenstromen, kies voor een zacht, aards kleurenpalet en maak gebruik van natuurlijke materialen. Houten meubelen, een regendouche, een SKIN TOUCH ligbad dat je huid met microfijne luchtbelletjes verzorgt waardoor ze gladder en zachter aanvoelt, een natuurstenen vloer, donkere tegels, een zwart bad… Als je het puur houdt, is je lichaam en geest zo gezuiverd. En in een designland als België vind je vast voldoende inspiratie.

Zacht licht, gezonde lucht
Wil je een warme badkamer, vermijd dan fel koud kunstlicht. Gedimd licht (of kaarsen) zijn zacht voor de ogen en creëren een zalige zen-sfeer. En vergeet ook niet te ventileren. Een goede ventilatie voert frisse lucht aan en dat is essentieel voor een gezond badkamerklimaat. Het voorkomt vochtproblemen, schimmels, onaangename geurtjes en condens.

Opgeruimd staat netjes
In een rommelige ruimte is het moeilijk rust vinden. Zorg daarom eerst en vooral dat je je badkamer slim indeelt. De juiste toestellen en meubels op de juiste plaats (probeer het op voorhand als eens zelf met deze badkamerconfigurator). Alles moet in verhouding en in harmonie zijn. En vergeet niet op te ruimen! Geen grotere domper op je goed humeur dan rondslingerende handdoeken, vuile was of rommel op je wastafel.

Organische accessoires
Voor een nog serener gevoel kan je ook subtiele accenten leggen. Planten in de badkamer zijn een absolute aanrader. Ze brengen de natuur binnen, maken de ruimte extra gezellig en zuiveren de lucht. Door de hoge luchtvochtigheid is dit een ideale omgeving voor onder andere varens, een sanseveria of orchideeën. Tip: trakteer jezelf geregeld op boeketje bloemen. Je badkamer – en jij – fleurt er helemaal van op. Geurstokjes, (geur)kaarsen, relaxerende badolie, geparfumeerd badzout en andere accessoires kunnen je zintuigen nog meer strelen. Een fijn muziekje brengt je alvast in de stemming… Met het SOUND WAVE ligbad met bad-audio-systeem kan je je zelfs helemaal onderdompelen en wegdromen bij je favoriete playlist. Klinkt zalig, toch?
Nog meer inspiratie nodig? Kom gerust langs. Onze adviseurs tonen je graag hoe je volledig zen kan worden in je badkamer.
Zalig zen in de badkamer