Totaal
0,00
winkelmand voor de prof
R C P Valcke

Ontstaan

Eens pionier, altijd pionier

De firma Valcke heeft een lange weg afgelegd de voorbije 47 jaar. Roger Valcke, de vader van Chris en Philip, startte in 1967 vooraan in de Raverschootstraat te Eeklo met een "glasonderneming", maar verhuisde in 1971 al naar de Tieltsesteenweg, waar een bedrijfsruimte van 1.200m² werd uitgebouwd; De glashandel was intussen ook al geëvolueerd naar een groot- en kleinhandel van plastiekwaren voor de bouwsector. Daarmee was Roger Valcke een pionier, want de plastieken materialen waren volop in opmars en erg gegeerd. Dat merkte je ook aan het succes van de onderneming, die voortdurend groeide. Roger aarzelde dan ook niet om, als één van eersten, grond te kopen op het nieuw aangelegde industrieterrein. Daar verhuisde de firma Valcke in 1979 naar een bedrijfsgebouw van 2.500m²; een ruimte die in de loop der jaren inmiddels in uitgebreid naar 6.500m², waarvan een derde gloednieuwe badkamertoonzaal. Valcke was zowat de eerste commerciële zaak op het industrieterrein, en was ook één van de stuwende krachten achter de open bedrijven dagen. Roger bleef zijn pioniersrol waarmaken.

Na 20 jaar was ook de activiteit van de firma verlegd van het ´plastiekgebeuren´ naar de distributie van artikelen voor badkamer en sanitair, maar met behoud van de bouwkunststofafdeling. Chris (1990) en Philip (1991) kwamen in de zaak, waardoor Roger wat meer tijd kreeg om ook buiten de regio een voorstrekkersrol te spelen : in 1991 richtte hij met acht collega-distributeurs de aankoopgroepering Alsan op en daarvan plukken de firma én de klanten vandaag de vruchten. toen Roger in 1999 met pensioen ging, kon hij het bedrijf met een gerust hart overlaten aan de tweede generatie.

Chris en Philip bleven evenmin bij de pakken zitten, want de voorbije jaren kwam er een nieuwe afdeling "verwarming en ventilatie", werden de magazijnen heringericht, kwam er een nieuwe afhaalbalie en, als parel op de kroon, werd een schitterende 2000m² toonzaal uitgebouwd.

Met de aankoop van de vroegere gebouwen ´L´ile Adam´ rechtover de bestaande toonzaal en magazijnen krijgt Valcke nv er begin 2007 3000m² overdekte stapelruimte bij.

Vandaag ontwerpen de interieurarchitecten  voor u de perfecte badkamer of wellnessruimte. In de afdeling "verwarming en ventilatie" komen niet alleen de traditionele materialen aan bod maar investeren we vooral in de kennis en ervaring omtrent hernieuwbare energie !  Aan onze toonbank en in het magazijn blijven we investeren in nieuwe productgamma´s die wij u zo uit stock kunnen leveren.

Ook de professionals in de installatie of bouwsector doen vandaag steeds meer beroep op Valcke en ontdekken de meerwaarde van een geengageerd, getalenteerd en enthousiast team. Wordt lid van de club. We hebben het ook voor u.